Reklama
  • Poniedziałek, 13 maja 2013 (14:32)

    Skończyła się zima, a wraz z nią sezon na przeziębienia. Jednak nadal warto mieć w pogotowiu sprawdzone lekarstwa i nie tylko.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 maja 2013 (14:31)

    - Doktor Krzysztof Hadzik, to nie tylko dobry lekarz, ale przede wszystkim wspaniały człowiek – mówi Barbara Gaik (74 l.) z Kluczborka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 25 kwietnia 2013 (16:09)

    Dowiedz się, jak odróżnić wirusowe zapalenie gardła od zapalenia wywołanego przez bakterie, bo te infekcje wymagają odmiennego leczenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:52)

    Z młodych pędów pokrzywy: Zawiera dużo witamin i soli mineralnych. Idealny dla osłabionych zimowymi infekcjami, z niedoborem składników odżywczych. Młode pędy pokrzywy zmiażdż i wyciśnij z nich sok. Dla smaku możesz dodać miodu. Pij codziennie po pół szklanki przez 2 tygodnie. Z pączków brzozy: Pomaga oczyścić organizm z toksyn, co przekłada się na ogólną poprawę samopoczucia. 3 łyżki stołowe rozdrobnionych pączków zalej 300 ml zimnej wody źródlanej, przykryj, odstaw na 6–8 godzin. Przecedź

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 19 kwietnia 2013 (13:05)

    Olejki zawarte w liściach eukaliptusowych leczą przeziębienia, bóle gardła i zapalenia płuc. Eteryczny olejek z tej rośliny jest również wykorzystywany w leczeniu opryszczki wargowej. Należy rozpuścić dwie krople tego olejku w odrobinie oliwy z oliwek i taką mieszanką regularnie smarować zmienioną chorobowo skórę ust. Po kilku dniach opryszczka zniknie.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (15:17)

    Ciągle dokucza mi kaszel. Niekiedy ataki są tak gwałtowne, że aż boli mnie klatka piersiowa. Podobno mogą je złagodzić inhalacje. Które olejki mogę w nich wykorzystać? - pyta Bogda Kotiska (28 l.) z Ryk.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (15:17)

    Czy wiesz, że przez cały rok niedobór warzyw i owoców można uzupełniać 100-proc. sokiem? Zachowuje on większość substancji zawartych w świeżych owocach i warzywach. Jest wiele sposobów, by przetrwać okresy, w których jesteś narażona na przeziębienia i infekcje. Picie 100-procentowych soków, mrożenie, kiszenie, suszenie warzyw, owoców chro ni cię przed chorobami. Unikaj więc braku witamin.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (12:52)

    Dieta bogata w witaminy, leki z natury oraz szczepionki – to twoja cenna broń w walce z mikrobami!

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (12:52)

    Jego ataki dokuczają ci w dzień, nie dają spać w nocy? Nie jesteś bezradna. Jeśli rozpoznasz rodzaj i przyczynę dolegliwości, szybko się z nią uporasz.

    Czytaj więcej Komentarzy:1
  • Piątek, 5 kwietnia 2013 (15:03)

    Nie każda infekcja wymaga, aby sięgać po gotowe leki. Jeśli objawy nie są silne, wystarczą ziołowe napary, domowe syropy i mikstury, by wrócić do zdrowia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0